Otro Mundo
Otro Mundo startade sin verksamhet 2004 i ett 125-årigt bryggeri. Det hela började när Pablo Fazio, barägare i Buenos Aires, såg den ekonomiska krisen komma och ville erbjuda sina gäster mer inhemsk öl. De importerade ölen skulle gå upp mycket i pris och när han började undersöka marknaden blev han alltmer intresserad av att skapa sin egen öl.
Det kvalitetstänkande som präglar Otro Mundo är något utöver det vanliga. Ingredienserna handplockas bland de bästa leverantörerna i världen. Bland annat hämtas humlen från Tyskland, England och Tjeckien. Specialmalten hämtas hos Weyermann House i Tyskland, vida känt för sin höga kvalitet.
Idag, fyra år senare har ölen kommit ända till Sverige och tas emot med öppna armar. De öl som finns att tillgå är:
Otro Mundo Strong Red Ale, 7,5%, 50cl
Otro Mundo Golden Ale, 5,5%, 50cl
Otro Mundo Nut Brown Ale. 6,0%, 50cl
- Det är roligt att vi kom i kontakt med detta bryggeri, de koncentrerar sig på att göra tre sorters öl, som de gör väldigt bra. De har blivit mottagna mycket väl i internationella ölsammanhang. Att lansera hantverksbryggd öl från andra sidan världen, som annars aldrig hade hamnat i Sverige, är en drivkraft som får oss att fortsätta leta efter dessa guldklimpar runtom i världen.
Recep Celik, marknadschef, Monks Café
Ölen, som innehåller 100% naturliga råvaror är traditionsenligt bryggda och detta ger dem en karaktär som massproducerad öl inte kan jämföras med. Tack vara handplockade råvaror av högsta kvalitet och en bryggningsprocess som övervakas in i minsta detalj har Otro Mundo lyckats skapa öl som till och med på andra sidan jorden bringar stor uppmärksamhet.
Monks Café & Brewery är en restaurang och ett bryggeri (Stockholms enda) med stort fokus på öl (fler än 1400 sorter i sortimentet). Centralt i Stockholm anordnas bland annat ölprovningar och bryggkurser i en lugn, avslappnad miljö.