Mariestads serverar provbrygd
- ölälskare får möjlighet att påverka slutresultatet
På Sthlm Beer & Whisky Festival kommer en Mariestads provbrygd att serveras och besökare kommer att ha möjlighet att påverka slutresultatet av den planerade Mariestads Höstbrygd. Säsongsbrygderna har med tiden blivit ett av ölvarumärket Mariestads signum och på tur står nu Mariestads Höstbrygd gjord på exklusiva råvaror.
- Mariestads provbrygd är en underjäst lageröl som förbinder tradition med ett genuint hantverkskunnande. Mitt mål har varit att skapa en öl att njuta som med sin färg och balanserade fyllighet ger associationer till mörka ruggiga höstkvällar, men samtidigt med sin frisk- och blommighet lämnar utrymmer för tankar på en sensommarkväll, säger Richard Bengtsson chefbryggmästare på Spendrups.
Under festivalen kommer Mariestads, som normalt endast finns på flaska, att serveras direkt från fat.
Richard Bengtsson fortsätter:
- Mariestads höstnjutning är en underjäst premium lageröl. Maltmixen är väl avvägd mellan melanoidinmalt och karamellmalt som ger en utsökt fyllighet och kropp i ölet samtidigt som melanoidinmaltet ger sin speciella arom och friskhet till ölet. Sötman som är helt naturlig kommer från karamellmalten som ger en angenämt len fyllighet i munnen.
Den sena humlegivan med exklusiv amerikansk aromhumle bildar en angenäm blommighet i ölet med inslag av citrus och svarta vinbär och den mycket exklusiva humlen bidrar till ett vit stabilt skum som sätter kronan på verket.
Med hjälp av den input man får av besökarna på festivalen avser man sedan att lansera produkten på marknaden inom en snar framtid.
- Intresset för smakrik öl växer sig allt starkare i Sverige och att nu låta våra ölälskare få vara med och påverka Mariestads Höstbrygd är ett nytt och spännande grepp. Vi ser fram emot besökarnas input för att få fram ett utsökt öl att njuta av, säger Erik Jarnsjö, marknadschef öl på Spendrups Bryggeri.
Mariestads Bryggeri var ett av de första lagerbryggerierna i Sverige. Verksamheten startade redan 1848, bara några år efter det att tekniken att brygga öl med långsam jäsning i låg temperatur hämtats hit från Tyskland. Det gamla svenska ”surölet” ersattes snabbt med det nya, friska ölet som dessutom kunde lagras – lagern. Mariestads Bryggeri gjorde redan från början en nysvensk lager – lite fylligare med en kraftigt markerad beska.
För mer information kontakta:
Richard Bengtsson, chefbryggmästare, Spendrups Bryggeri mobil.0702-15 68 99.
Erik Jarnsjö, marknadschef öl, Spendrups Bryggeri, mobil. 0701-82 79 22
Caroline Ekman, informationsdirektör, Spendrups Bryggeri mobil. 0701-82 78 30
Spendrups Bryggeri AB grundades 1897. Vi är lika engagerade och passionerade när det gäller dryck nu som då. Våra varumärken är: Spendrups, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, El Coto, Gallo, Bergstrands Kaffe m.fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende dryckesföretag som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 1100 medarbetare och omsätter ca 2,4 mdr. www.spendrups.se