___

 

 



PDF Skriv ut Skicka sidan

Skolor under mässan

 

Förbokning av skolor och masterClasses kan enbart ske på plats eller tel: 08 662 94 94

Om du inte har fått en bekräftan på din bokning var god ring tel. 08 662 94 94

Ölskola I: Kostnadsfritt

Lärare: Michel Jamais           

Tider: Dagligen kl 15.30, 17.30 och 19.30 samt även lördagar 13.30



Ölskola II: Kostnad: 140 kr inkl. provsmakningar

Lärare: Jan-Erik "Janko" Svensson

Tider: Dagligen 17.00, 19.00 och 21.00 samt även lördagar 15.30

Tor 24 september kl 17.00 hållas av en engelskspråkig gästföreläsare.

Gästföreläsare på Ölskola II (är på engelska):

Helg 1:

Ölvisholt Island:
Tors 17/9 21,00
Lörd 19/9 21,00

Meantime Brent smith engelsk öl
Fred 18/9 21,00
Coffe
Pale ale
Raspberry
Porter
IPA

George F. Reisch

Fre 18/9 19:00

A fifth generation brewmaster by trade, is a Brewmaster at Anheuser-Busch, Inc and is the Director of Brewmaster Outreach for Anheuser-Busch.

 

Helg 2:

Flying Dog Matt Brophy amerikansk öl
Fre 25/9    21,00
Lörd 26/9  21,00

Duvel

Tor 24 september kl 19.00 Michel Moortgat från Duvel Moortgat gästföreläser med Janko. Missa inte detta!


 

Sensory program seminar Level 4

Hosted by George F. Reisch, a fifth generation brewmaster by trade, is a brewmaster at Anheuser Busch, Inc and is the Director of Brewmaster Outreach for Anheuser-Busch. Reisch serves as President of the Master Brewers Association of the Americas (MBAA). He is a tasting judge at both the World Beer Cup and Great American Beer Festival.

Lördag 19/9                      

Kl. 13.00-15.00

Pris: 98 kronor

Experience the birth of a beer

Ever wondered how beer flavor changes from when it is brewed, through fermenting, then lagering, and finally finishing? For answers to this question and many others, please plan on attending the brewing seminar hosted by 5th generation Brewmaster George Reisch from Budweiser. During his presentation you will literally "taste your way" through the brewing process and learn about brewing ingredients and the principles of brewing.

Fredag 18/9                      

Kl. 21.00-22.30

Lördag 19/9                     

Kl. 17.00-18.30

Pris: 98 kronor


Mjödskola

To 24:e Kl: 19.00- Mjödskola med Johan Pihl och Henrik Piehl
En gemongång av hur mjödkultur ser ut i olika länder i världen i dag,
vilka typer av mjöd det finns, lite allmänt om mjödets historia, samt smak
och jämförelser av mjöd från olika länder, typer, honung och
honungsmängder. Här får ni smaka på 5 olika sorter.

Pris: 98 kronor

Cognacsprovning

Fre 25:e Kl.18:00- Maine Drilhon Cognac med Simon Palmer

Birra Mex välkomnar dig att delta i en exklusiv konjaksprovning under ledning av källarmästare Simon Palmer från SNC Maine Drilhon. Ta chansen och prova konjakssorter från Le Réviseur och ABK 6. Begränsat antal platser.

Läs mer här!

Boka din skola här!

Tor 17:e Kl. 17:30- Braastad

Arcus har nöjet att bjuda in Dig till en cognacsprovning där Master Distiller Richard Braastad kommer att
berätta historien om det familjeägda företaget Braastad Cognac som fortfarande odlar, destillerar, fatlagrar och buteljerar cognacen själva.

Vi provar bland annat Braastad Extra som tog Richard Braastad 10 år att färdigställa. Möt även världens enda
kvinnliga cognacsdestillatör och brand manager för Braastad, Marthe Abel.



Whisky skola I: Kostnad: 190 kr inkl. provsmakningar

Tider: Torsdagar: kl 18.00, Fredagar: kl 17.00 och 19.15, Lördagar: kl 15.00 och 18.00


Master Classes- Läs mer om dom här!

Tor 17:e Kl. 17.00- Highland park med Martin Markvarden

Tor 17:e Kl. 17:30- Braastad Cognac

Tor 17:e Kl. 18:00- Bowmore/Auchentoshan med Nick Ravenhall

Tor 17:e Kl.19.00- Laphroaig med Vicky Stevens

Tor 17:e Kl. 20.00- Chivas Brothers presenterar The Glenlivet experience med Ian Logan.

Tor 17:e Kl. 20:00- Glengoyne med John Glass, chief blender.


Fre. 18:e Kl.16:00- Mackmyra med Angela Forsgren -DÓrazio

Fre. 18:e Kl. 17:00- Kilchoman, Islays nyaste destilleri

Fre 18:e Kl. 18:00- Suntory är Yamazaki, Hakushu och Hibiki med Mike Miyamoto

Fre. 18:e Kl.18:00- Bowmore/Auchentoshan med Nick Ravenhall

Fre. 18:e Kl. 19:00- Balvenie med David Mair

Fre. 18:e Kl. 19:00- Sarah Burguess kör "Coastal Whiskies" med bl.a. Clynelish Sherry 12 år, Caol Ila och Talisker

Fre. 18:e Kl. 20.00- Ardbeg med Mickey Heads

Fre. 18:e Kl. 20:00- Glengoyne med John Glass, chief blender

Fre 18:e kl. 20:00- Chivas Brothers presenterar The Chivas family med Ian Logan.

Fre. 18:e Kl.20:30- Highland Park med Martin Markvardsen

Fre. 18:e Kl.21:00- Laphroaig med Vicky Stevens


Lö. 19:e Kl. 14.00- Bowmore/Auchentoshan med Nick Ravenhall

Lö. 19:e Kl. 15:00- Balvenie med David Mair

Lö. 19:e Kl. 15:00- Highland Park med Martin Markvardsen

Lö. 19:e Kl. 15:00 -Box Destilleri med Anders Jonasson

Lö. 19:e Kl. 16:00- Sarah Burguess kör "Coastal Whiskies" med bl.a. Clynelish Sherry 12 år, Caol Ila och Talisker

Lö. 19:e Kl.17:00- Kilchoman, Islays nyaste destilleri

Lö. 19:e Kl. 17:00- Ardbeg med Mickey Heads

Lör. 19:e 18:00- Berry bros. med Doug McIvor

Lö. 19:e Kl. 19:00-The Glenlivet presenterar Cellar Collection

Lö 19:e Kl. 19:00- Laphroaig med Vicky Stevens

Lö 19:e Kl. 19:00- Suntory- Yamazaki, Hakushu och Hibiki med Mike Miyamoto

Lö 19:e kl. 19.00- Glenfarclas med Robert Ransom

 


To. 24:e Kl. 18:00- Glenmorangie med Annabel Meikle

To. 24: Kl. 18:00- Suntory- Yamazaki, Hakushu och Hibiki med Dr. Koichi Inatomi

To. 24 kl. 18:00- Talisker Thursday- med mat och på torsdag kommer det att öppnas en flaska Talisker 1957. En oerhörd raritet!

To. 24:e Kl.19:00- Tomatin med Douglas Campbell

To 24:e Kl. 20.00- Bowmore/Auchentoshan med Iain McCullum

To 24:e Kl. 20:00- Boulard med Bruno Callewaert

To 24:e Kl. 20:00- Laphroaig med Vicky Stevens

To 24:e Kl. 21:00- Highland Park med Martin Markvardsen en Unik chans att prova Highland Parks nylansering: Highland Park Hjärta!


Fre 25:e Kl. 17:00- Cooley är Connemara, Greenore, Millar, Tyrconnell och Kilbeggan med Dáire O´Brien

Fre 25:e Kl. 18:00- Glenfiddich med Ian Miller

Fre 25:e Kl. 18:00- Famous Grouse med Martin Markvardsen

Fre 25:e Kl. 18:00- Maine Drilhon cognacsprovning

Fre 25:e Kl. 19:00- Bowmore/Auchentoshan med Iain McCullum

Fre 25:e Kl. 19:30- Glenmorangie med Annabel Meikle

Fre 25:e Kl. 20:00- Boulard med Bruno Callewaert

Fre 25:e Kl. 20:00- Glengoyne med Stuart Hendry

Fre 25:e Kl. 20:30- Suntory- Yamazaki, Hakushu och Hibiki med Dr. Koichi Inatomi

Fre 25:e Kl. 21:00- Laphroaig med Vicky Stevens


Lö 26:e Kl. 13:00- Box Destilleri med Anders Jonasson

Lö 26:e Kl. 13:00- Glenmorangie med Annabel Meikle

Lö 26:e Kl. 14:00- Suntory- Yamazaki, Hakushu och Hibiki med Dr. Koichi Inatomi

Lö 26:e Kl. 15:00- Highland Park med Martin Markvardsen en Unik chans att prova Highland Parks nylansering: Highland Park Hjärta!

Lö 26:e Kl. 15:00- Glenfiddich med Ian Miller

Lö 26:e Kl. 16:00- Mark Lochhead kör "Talisker Vertikalt"

Lö 26:e Kl. 17:00- Laphroaig med Vicky Stevens

Lö 26:e Kl. 19:00- Cooley - Connemara, Greenore, Millar, Tyrconnell och Kilbeggan med Dáire O´Brien

Lär mer om varje master classes här!
Kontakta oss då gärna på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den eller per telefon 08 - 662 94 94, så hjälper vi er att "skräddarsy" ett program för er.

Boka din skola här!

 

 

Senast uppdaterad 2009-09-24 12:05