2024 08 15

Ny bok!

Äntligen finns nu berättelsen om bakfyllans stolta (och mindre stolta) historia. Läs om Bellmans värsta morgon, om Strindbergs förlösande bakfylla och om hur kvinnliga författare som Marguerite Duras utmanat sin samtid med skildringar av drickande.

Dessutom: DN:s Jenny Lindh ger en underhållande grundkurs i bakfyllans kulturhistoria, gastronomen Edward Blom berättar om bakrus och botgörelse och Leif GW Persson avslöjar sanningen om nattamaten hemma hos Jan Stenbeck.

Här finns förstås också recepten som hjälper dig överleva dagen efter. Från flottiga frosserier i ost, bröd och pasta till kryddstarka rätter, salta snacks och milda, tröstande grytor. Läsaren bjuds även på en mängd traditionella bakfyllekurer från hela världen. Har du vad som krävs för en tallrik menudo – mexikansk soppa på komage?

Om författaren:
Oskar Ekman är skribent med fokus på mat och kultur. Han har utbildat sig i matkemi vid Lunds tekniska högskola samt studerat Vin- och dryckeskunskap vid Grythyttan/Örebro universitet. Oskar Ekman har tidigare skrivit flera hyllade kokböcker.

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se