På ett lättsamt och initierat sätt tar Michel Jamais med dig i ölets världs. Under en timmas föreläsning lär du dig vad öl tillverkas av och alla steg i bryggningen. Följ på en resa bland spontantjästa, överjästa och underjästa öl, och lär känna personligheten hos de olika ölstilar som skapar en stor mångfald från lätt till fylligt, mjukt till bittert, svagt till alkoholstarkt. Målet är att öka förståelsen för den komplexa ölvärlden, och få tips på spännande öl att prova hos mässans utställare. Komplettera gärna den här teoretiska lektionen med Öl & Mat och den praktiska Ölskola 2. (bara teori, ingen provning)
Att öl har samma gastronomiska värde som vinet har, får du ta del av under denna en timmas långa föreläsning om hur öl kan användas i matlagningen, och till den goda maten. Som både kock och sommelier har Michel Jamais använt öl på samma sätt som vinet. Grunderna i mat och dryck samt mer specifika rekommendationer tas upp här och målet är att öka förståelsen för hur upplevelsen av ölet kan maximeras genom att servera den på rätt sätt, och till rätt mat.
(bara teori, ingen provning)
Michel har ett långt förflutet som kökschef, sommelier och restaurangchef. Sedan 1997 verkar han på heltid som konsult, utbildare och skribent inom drycker. Hittills har han skrivit 14 böcker om drycker, däribland 3 spritböcker och den storsäljande Michels Öl & Mat. Michel har under 25 års tid rest över hela världen i jakt på de godaste vinerna, men en och annan god öl har också slunkit ner. Med över 6 000 föreläsningar om drycker bakom sig är Michel en lika erfaren och pedagogisk som medryckande föredragshållare. Här på Stockholm Beer Festival har Michel figurerat sedan 2005 och haft tusentals nöjda deltagare på Ölskola I, Ölskola 1 med öl och mat i kombination, skolorna om Calvados och den nya för i år, Destillatskola, ett passande tema då Michel precis till festivalen utkommer med sina nya stora spritbok, Livets Vatten.