Här får ni senaste nytt direkt från utställarna.
Press release – Lahti, Helsinki /Alamosa, Colorado, USA (September 24, 2015) Viking Malt, the leading malting company in Northern Europe, and Colorado Malting Company (CM) from the United States will start a cooperation to bring original American craft malts to European breweries. Starting in spring 2016, this new collaboration contract gives Viking Malt a license to produce CM’s craft malts for the European markets.
På Ölkollen har vi som mål att informera, förgylla, laborera, snacka och sist men inte minst njuta av god och välsmakande öl.
Välkommen till en spännande och lärorik Masterclass med Patrick van Leijsen.
Välkommen till en värld av eklagrad ale!
Vi på Ölkollen har som mål att informera, förgylla, laborera, snacka och sist men inte minst njuta av god och välsmakande öl. Under denna provning kommer du att få lära dig en hel del om öl generellt.
Chimay är världens ledande Trappistöl som ständigt tilldelas utmärkelser för sin unika karaktär, elegans och smakperfektion. Ölet bryggs enligt anrika traditioner av trappistmunkar i klostret sedan 1862.
Torsdag 24 september är det dags för 2015 års upplaga av Stockholm Beer & Whisky Festival och i år har nyfikna ölkännare möjlighet att lära sig allt om ale. I ”Home of Ales” samlas ale från tre länder under samma tak för att erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga.
Det Landskronabaserade bryggeriet Brygghuset Finn inleder nu en ny satsning tillsammans med en amerikansk partner. Den första leveransen har redan gått iväg och ölen kommer framöver att göras tillgänglig på marknaden i San Francisco och i Los Angeles.
På Napolis gator ser man den lokala specialitéten taralli lite överallt. Det är en brödkringla bakad med ister, mandel och rejält med svartpeppar. Denna är tänkt som snacks och passar utmärkt med en läskande dryck.
Vi presenterar den världsberömda producenten Tartuf Langhe! De var först i världen att produceras tryffelpasta, har patent på tryffelperlage och är ledande innovatörer framförallt gällande tryffelprodukter. Nu har de tagit fram det ultimata tryffelchipset!
Världens Viner startar kurs i dryckesjournalistik
Ny kurs ska förbättra dryckesjournalistiken i Sverige. Världens viner och teamet bakom Nackastrandsmässan går samman i nytt projekt.
? Jättekul utmaning, dessutom välbehövligt, säger Johan Franco Cereceda, Världens Viners chefredaktör och initiativtagare till kursen.
Att kunna mycket om dryck innebär inte att man automatiskt är en duktig dryckesskribent. Det menar Världens Viners chefredaktör Johan Franco Cereceda som tillsammans med teamet bakom Nackastrandsmässan nu startar en kurs i öl-, vin- och dryckesjournalistik.
– Jag ser att dryckeskunskapen finns och att viljan att skriva är stor. Däremot kan det finnas brister i det journalistiska tänket, något jag med kursen vill ändra på, förklarar Johan Franco Cereceda.
Kursen vänder sig till dryckeskunniga, bloggare, sommelierer och annat branschfolk.
? Samtidigt ska kursen också vara inspirerande där vi går igenom de viktigaste grunderna inom journalistiken.
Lite ur innehållet:
Att förstå det journalistiska språket
Genomgång av olika genrer: notiser, nyhetsartiklar och reportage
Genomgång av olika texter i magasin och dagstidningar
Textkritik
Praktiska övningar, som rubriksättning, ingress-skrivande, notisskrivande
Fördjupning pressmeddelande
nyhetsartikel
reportage
Varje kursdeltagare som går kursen kan titulera sig Diplomerad dryckesskribent och får ett diplom/kursintyg. Som diplomerad dryckesskribent har du access till Nackastrandsmässans samtliga dryckesmässor.
Johan Franco Cereceda är chefredaktör på Världens Viner samt redaktionschef på Allt om Whisky. Han har arbetat med dryckesjournalistik i närmare 20 år, utbildad på Journalisthögskolan i Stockholm och har skrivit för bland annat Allt om Vin, RES, Svenska Dagbladet, Bolaget och Residence.
För mer info, gå in på www.stockholmbeer.se och läs under fliken Information
Kontaktinformation:
Johan Franco Cereceda, +46 70 609 80 86, johan@tastynews.se
Nu har vi fått klart med vårt sortiment som vi tar med oss till mässan. Det blir 33 noga utvalda sorter av single cask cask strengh whisky. Kan det vara så att vi har mässan bredaste sortiment av denna whisky? Besök vår sida här en klicka er in på denna länk http://www.bergslagensdestilleri.se/?p=2481
I höst samarbetar det tjeckiska ölvarumärket Krušovice med TV-aktuelle kocken Karl Ljung, där kärlek till kvalitet, hantverk och god smak står i fokus. Karl Ljung har i denna anda komponerat en vilträtt, där smaken av det mörka lagerölet Krušovice ?erné i kombination med rökt hjort, skapar en spännande smakupplevelse.
Det här året får Stockholm Beer and Whiskey Festival ett nytt spännande tillskott då Paulaner bestämt sig för att skapa en autentisk Oktoberfest för mässbesökarna.
I vår monter 207, Hall III, på Stockholm Beer festival kan du smaka på ölen i lådan.
Viola Lakrits och Violstout
Bryggare från Spanien besöker Eskilstuna Ölkulturs monter.
Mikrobryggeriet Eskilstuna Ölkultur startades 2003 av hembryggare som en pub. Idag är det ett företag med åtta anställda som producerar över 150 000 liter öl och en förening med drygt 2 000 medlemmar kring en bryggeripub.
Although we like to color outside the lines, we agree that basic beer styles exist and should be respected. Our Red Ale live on the margin of that beer style, waiting to be discovered by the thirsty and adventurous. Expect a balanced beer, with a lovely toasted malt characters and a light fruitiness from the selected hops.
Börja årets ölfestival hos oss på Nynäshamns Ångbryggeri med öl, bryggerivisning och lunch.
För 5 månader sedan började vi klippa och ansa våra äppelträd. För 3 veckor sedan plockade vi de första äpplena av sorten Julyred. Idag brygger vi äntligen dom första 100L Café Proviant Äppelcider och av restprodukten gör vi 100 kg äppelmos.
Vill ni veta mer om tekniken destillering, så kom till Gnesta Bränneris monter & träffa vår destillatör och blender Malin.
Vi blir mer och mer ett etablerat whiskydestilleri för varje år. Att lägga grunden för ett nytt whiskymärke på den globala marknaden är en stor utmaning som även innefattar stora möjligheter. Årets första sex månader har som förväntat varit mycket händelserika.
Du får möjlighet att smaka våra nyaste och kommande öl.
1842 var ett banbrytande år för ölindustrin då Pilsner Urquell lanserade den första ljusa lagerölen. 173 år senare går Pilsner Urquell tillbaka till ursprunget – under Stockholm Beer and Whisky Festival presenteras en nygammal flaskdesign där det gröna glaset bytts ut mot originalfärgen brunt. Samtidigt erbjuds besökare att exklusivt provsmaka Plzen Water, som med sin mjukhet har präglat Pilsner Urquells karaktär sedan dag ett.
Även etiketten är ny och knyter an till rötterna, och pryds bland annat av en målning föreställande entrén till det välkända bryggeriet.
– Pilsner Urquell var den första ljusa lagern i världen och tappades från början på brun flaska. För de trogna öldrickarnas skull återgår vi nu till vår originalflaska och det bruna glaset. Men den unika bittersöta smaken förblir självklart som den alltid har varit, säger Rickard Svensson, nordisk marknadschef SABMiller.
Under Stockholm Beer and Whisky Festival bjuder Pilsner Urquell på exklusiv smakprovning av vattnet från den källa som Pilsner Urquell alltid har använt.
– Pilsner består till 98 procent av vatten. Vattnets kvalitet är alltså avgörande för ölens smak. Det här är en chans att få smaka på vattnet som en gång i tiden skapade lagerölen och som fortfarande ligger till grund för Pilsner Urquells mjukhet – något för alla ölälskare som vill ha en vattenpaus med kvalitet under festivalen, säger Rickard Svensson om det kolsyrade vattnet som levereras direkt från Tjeckien.
Vattnet från Plzen innehåller få mineraler vilket gör att det passar särskilt bra till att brygga en mjuk, ren, gyllene lager. Hårdare vatten gynnar mer bitter öl.
Efter festivalen kommer Plzen Water även finnas tillgängligt på Bar Central, Tjoget och Häktet i Stockholm under en begränsad period.
Om Pilsner Urquell
Pilsner Urquell är det äkta pilsneroriginalet, och namnet betyder just ”pilsner från den ursprungliga källan”. Det är världens första klara, gyllene och underjästa öl, signerat bryggmästare Josef Groll år 1842. Pilsner Urquell tillverkas i Pilsen [Plzen] av den finaste tjeckiska Saaz-humlen.
Om SABMiller
SABMiller är världens näst största öltillverkare med verksamhet på sex kontinenter. I portföljen finns bland annat Pilsner Urquell, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro och Miller Genuine Draft. I koncernen finns över 100 bryggerier och mer än 200 unika varumärken.
För mer information, vänligen kontakta
Matilda Konkell, presskontakt, Golin
matilda.konkell@golin.com, 070-924 87 44
I år bjuder GL Brands in besökarna att prova världens första och största brown ale (Newcastle Brown Ale), klosteröl från välrenommerade Affligem och nya spännande smaker från nyzeeländska Monteith's Brewing Co.