I år har vi två olika typer av Ölskola I!
Ölskola I (introduktion, tillverkning, stilar)
På ett lättsamt och initierat sätt tar Michel Jamais med dig i ölets värld. Under en timmas föreläsning lär du dig vad öl tillverkas av och alla steg i bryggningen. Följ på en resa bland spontanjästa, överjästa och underjästa öl, och lär känna personligheten hos de olika ölstilar som skapar en stor mångfald från lätt till fylligt, mjukt till bittert, svagt till alkholstarkt.
Målet är att öka förståelsen för den komplexa ölvärlden, och få tips på spännande öl att prova hos mässans utställare. Komplettera gärna den med den här teoritiska lektionenmed Öl & Mat och den mer praktiska Ölskola II. (ingen provning)
Ölskola (öl & mat, teroi)
Att öl har samma gastroniska värde som vinet har, får du ta del av under denna en timmas långa föreläsning om hur öl kan användas i matlagningen, och till den goda maten. Som både kock och sommelir har Michel Jamais använt öl på samma sätt som vinet. Grunderna i mat och dryck samt mer specifika rekommendationer tas upp här och målet är att öka förståelsen för hur upplevelsen av ölet kan maximeras genom att servera den på rätt sätt, och till rätt mat. (ingen provning)
Ölskola I (introduktion, tillverkning, stilar) - 15.30
Michel Jamais
Ingår I entrépriset
Först till kvarn
Ölskola I (öl & mat, teori) - 19.30
Michel Jamais
Ingår I entrépriset
Först till kvarn
Ölskola I (introduktion, tillverkning, stilar) - 13.30
Michel Jamais
Ingår I entrépriset
Först till kvarn
Ölskola I (introduktion, tillverkning, stilar) - 15.30
Michel Jamais
Ingår I entrépriset
Först till kvarn
Ölskola I (öl & mat, teori) - 19.30
Michel Jamais
Ingår I entrépriset
Först till kvarn
Ölskola I (introduktion, tillverkning, stilar) - 15.30
Michel Jamais
Ingår I entrépriset
Först till kvarn
Ölskola I (öl & mat, teori) - 19.30
Michel Jamais
Ingår I entrépriset
Först till kvarn
Ölskola I (introduktion, tillverkning, stilar) - 13.30
Michel Jamais
Ingår I entrépriset
Först till kvarn
Ölskola I (introduktion, tillverkning, stilar) - 15.30
Michel Jamais
Ingår I entrépriset
Först till kvarn
Ölskola I (öl & mat, teori) - 19.30
Michel Jamais
Ingår I entrépriset
Först till kvarn