Michel har ett långt förflutet som kökschef, sommelier och restaurangchef. Sedan 1997 verkar han på heltid som konsult, utbildare och skribent inom drycker. Hittills har han skrivit 14 böcker om drycker, däribland 3 spritböcker och den storsäljande Michels Öl & Mat. Michel har under 20 års tid rest över hela världen i jakt på de godaste vinerna, men en och annan god öl har också slunkit ner. Med över 3 000 föreläsningar om drycker bakom sig är Michel en lika erfaren och pedagogisk som medryckande föredragshållare. Här på Stockholm Beer Festival har Michel figurerat i några år och haft tusentals nöjda deltagare på Ölskola I och skolorna om Calvados.
Jan Erik "Janko" Svensson har ca 20 år erfarenhet av ölprovning och arbete med öl. Han har under årens lopp hållit i hundratals ölprovningar, medverkat i produktioner av informationsfilmer för bland annat systembolaget och skrivit hundratals krönikor och artiklar. Han har varit huvuddomare i SM för hembryggning sedan starten 1989 och varit aktiv som redaktör och lobbyist inom ramen för Svenska ölfrämjandet. Janko har skrivit den första och enda svenska läroboken i ämnet avsedd för högskolestudier i gastronomi samt är dessutom författare till en handbok i ämnet.