anCnoc har i april i år släppt en rökig serie av whiskys som mötts upp med värme och kärlek av den svenska whiskymarknaden. Denna serie är en unik och limiterad upplaga av rökig whisky som kommer från ett destilleri som har en tradition av att göra en len och citrusfruktig whisky, ett smakrikt hantverk med eller utan peat. Självklart så kommer du under denna master class få prova den ljusa sidan av anCnoc och den mörka sidan. ”Shine a light on your dark side”
Givetvis så kommer vi smyglansera en stor nyhet under Stockholm Beer and Whisky Festival 2014!
Provningen kommer första veckan att hållas av vår egen master blender på Inver house distillers, Mark Williamson. Mark, mannen bakom dessa rökiga versioner av anCnoc. Du kommer få reda på exakt hur han har tänkt när han blandat the peaty collection. Mark av många ansedd som branschens mest talangfulla blender.
Andra veckan kommer självaste Derek Sinclair att hålla i anCnocs master class. Med en för lång titel så kallar vi honom ”alla chefers chef” på alla destillerier inom Inver House Distillers. För cirka 11 år sedan var det Derek och en av hans kollegor som gömde undan några ekfat med peaty whisky på Knockdhu Distillery. Man får bara inte missa hans provning på Stockholm Beer and Whisky Festival!
Under alla master classes kommer Sveriges Brand Ambassador Tommy Isaksson vara på plats och svara på alla frågor rörande anCnoc i Sverige. Tommy kommer även figurera som bromskloss och översättare. Det skotska språket som lätt skenar iväg på ett dialektalt ljuvligt sätt som vi alla njuter av men inte fullt ut begriper alla gånger.
Whiskys:
anCnoc 12yo
anCnoc Rutter - 11 PPM
anCnoc Flaughter - 14,8 PPM
anCnoc Tushkar - 15 PPM
anCnoc NYHET! (vi har en hemlis)