Premiäravsnittet av Ölpodden, som produceras med stöd av Carlsberg Sverige, lanserades på Ölets Dag den 16 juli. Idag släpps andra avsnittet, där allt handlar om malt. Lyssnaren bjuds på samtal om malt från såväl bryggarens som forskarens och konnässörens perspektiv. Hur påverkar olika temperaturer malten vid mäskning? Hur bidrar forskningen till att förbättra maltens egenskaper? Hur kombinerar man bäst ett maltigt öl med mat? Ölpodden bjuder på smakdiskussioner och självklart även på malttips för hemmabryggaren.
I programmet gästas programledaren Christian ”CC” Eikner av Jerry Lindahl, maltdryckeskonnässör och dryckesskribent, Daniel Eriksson, makro-, mikro och nanobryggare, samt Birgitte Skadhauge, forskningschef på Carlsbergs laboratorium i Köpenhamn.
Lyssna här:
iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/olpodden/id898088801?l=se
SoundCloud: https://soundcloud.com/olpodden
Facebook: https://www.facebook.com/olpodden
Untappd: http://untappd.com/user/olpodden
Instagram: http://instagram.com/olpodden
Stockholm Beer & Whisky Festival
Ölpodden samarbetar med Stockholm Beer & Whisky Festival och blir officiell mässpodd med dagliga inspelningar på plats på Nacka strandsmässan, 25-27 september och 2-4 oktober.